Soul Sacrifice Röportajı
1997'de sert müzil yapmak için yola çıkan grup Soul Sacrifice ile Adapazarı Kale Bar'da konser öncesi ve sonrasında yapılan sohbetin ayrıntıları...
ObiDergi ekibine kahve ısmarlamak ister misiniz? :)
Etiket
soul sacrifice
soul
röportaj
death metal
Merhabalar Özgür Bey. Merhabalar. (Havuz başına doğru geçildi ve sohbet orada başladı.) Soul Sacrifice’den kısaca bahseder misiniz? Soul Sacrifice sert müzik yapmak için yürümeye karar vermiş, 1997’den beri bu yolda yürüyen bir grup. Grubun isim babası Maksim. Başlangıç kadrosundan iki gitarcı hala grupta. Grup gitarstler Feyzi ve Maksim'in biraraya gelmesiyle kuruldu. 4 kişilik ilk kadroda vokalleri Maksim yapıyordu. 1999’a geldiğimizde, bu dönemde Barış kadroya dahil oldu ve vokalleri üstlendi. Grup amatörlük seviyesinden yukarı çıkmaya başlamıştı. Sevan ve Cağrı'da gruba dahil oldu ve çalışmalar başladı. Promosyon amacıyla "A Gift From An Angel" demosu bu kadroyla kayıt edildi. Gruptaki kopmalarla geleceğin kadrosu icin kapı aralanmış oldu. Onur ve daha once grupla calışmış olan ben gruba dahil oldum. Şu anki kadromuz; Özgür Özkan : Vokal& Bas Gitar Feyzi Ocak : Gitar Maksim Kırıkoğlu : Gitar Onur Akça : Bateri Çalışmalarımızın bir albümde toplanma fikri ise 2004’de ortaya çıktı. 2004 eylül 2005 haziran arası bir çalışma sürecimiz sonucunda, Stranded Hate adındaki albümümüz Hasan Umut Önder tarafından kaydedildi. Bir çok müzisyen de bu albüme katkıda bulundu.  Bugünkü (9 Aralık) konserde tüm albümü çalacak mısınız? Tüm albümü çalmayacağız, çünkü yeni kayıtlarımızdan da çalacağız. Albümde Çocuk Bahçesi gibi çok güzel şarkılarınız var. Çocuk Bahçesi’ni bugün çalacağız. (o sırada Onur; “August u da çalalım, hem doğum günüm o ayda:P”) Türkiye’de müzik hakkında, fikirler hakkında neler düşünüyorsunuz? Türkiye’de bu müziği yapmak da zor. Çünkü insanlar önyargılı, kötü gözle bakıyorlar. Evet, black metal(!) yapan bir çok grup satanistim ben diye gezince, genel olarak metale bakılan açı da değişiyor. Satanist müziği diyenler bile var. Evet, biz de bu yargıları yıkmak için yola çıktık. Çünkü biz sert müzik yapmak ve insanlara ulaşabilmek için yola çıktık. Uzun süredir de yapabilen çok nadir gruplar var. Biz bu önyargıyı yıkabilmek için çalışıyoruz. Ayrıca Türkiye’de yaptığın müzik ile fazla kazanamazsın maddi anlamda, maddi anlamda tatmin olmak zor; evet itiraf ediyorum, hayatımda kumar oynuyorum. Grup hakkında çok olumlu tepkiler var fakat hala Soul Sacrifice olması gerektiği yerde değil gibi. Evet; mesela Çocuk Bahçesi'ne klip çekmeyi düşünüyoruz ancak maddi gücümüz yok bunu karşılayacak. 
İlginiz için çok teşekkürler. Eklemek istedikleriniz varsa?:) Ben teşekkür ederim, sizin de bizim de yaptığımız iş çok değerli. Peşini bırakmamak lazım, önyargıları yıkmak için buradayız:)
Yazdırılabilir Sayfa |
Word'e Aktar |
Tavsiye Et
| Yorum Yaz
Röportajlar |
En Çok Okunan Yazılar |
|
|
|
|